KOEK&IJ

Niets is te gek bij KOEK&IJ!
Of u nu een groot of klein feestje geeft, wij maken graag iets lekkers voor u klaar.

BUFFET, BRUILOFT, DORPSKERKJE DURGERDAM

We hebben heerlijk gegeten, kregen alleen maar complimenten over het eten en Marianne en haar personeel waren heel enthousiast en dat viel onze gasten ook op. De sfeer was ontspannen en Marianne stak hier mooi op in, ze was aanwezig, maar bewoog zich met het eten en het koken door de gasten heen en was daardoor niet opvallend. Het buffet stond ineens klaar en het zag er mooi uit en was super lekker en gevarieerd. Marianne denkt mee over wat lekker is om te serveren en wat mooie combinaties zijn. Ze bedenkt heerlijke gerechten en gebruikt verse producten. Wij hebben genoten van het eten en zijn heel blij dat we voor KOEK&IJ hebben gekozen om het eten op onze bruiloft te verzorgen. 

Lekker, gevarieerd, veel keuze, meedenkend, flexibel en laagdrempelig. 

Bedankt!!!

Laura & Laurens


WALKING DINNER, 25 JARIG HUWELIJKSFEEST, DE TITAAN

Lieve Marianne,

Heel, heel, hartelijk dank voor alle overheerlijke hapjes die je voor onze vrienden, familie hebt gemaakt. Het bleef niet bij hapjes. Er kwam nog veel meer. Het was precies zoals bij jou thuis. Deze leuke en heerlijke proeverij maakte ons feest helemaal af. Je persoonlijke betrokkenheid was zo leuk en warm. 

Ons feest was een geweldige dag. We denken er met heel veel plezier aan terug. Jouw bijdrage was een 10 met een griffel!!

Dank je wel!!

Lieve groetjes van Lilo & Huub.BUFFET AAN HUIS, 12 ½ JAAR SAMEN, MIJDRECHT

Deze mijlpaal vierden wij thuis in Mijdrecht. Nog even getwijfeld of we een leuke locatie zouden afhuren, maar nee, in ons eigen versierde huis moest het vast wel goedkomen. Nou zijn we niet bepaald culinaire hoogvliegers, dus het eten, zeker voor zo'n ruime 60 personen, bracht wel wat twijfel.

Maar niet voor lang! We dachten meteen aan onze lieve vriendin Marianne, die we al vaker hadden bewonderd, OOK om haar lekkere happen. Ze deed een voorstel, waarbij het water je meteen al in de mond deed lopen. Doen! Zo konden wij relaxed naar ons feestje toe leven.

Op de dag zelf kwam ze lekker op tijd om alles klaar te zetten. Niet alleen professionele spullen, maar ook theedoeken lagen opeens op het aanrecht, want, zo zei ze, 'de gastvrouw moet nergens wat van merken, dus zitten er straks ook geen theedoeken in de was'. Ze had alles voorbereid en meegenomen in koelboxen en warmhoudbakken en ging snel aan de slag.

Na de borrel werd het sein 'buffet gereed' gegeven: het was niet alleen een lust voor het oog, maar vooral voor de maag!! Op het buffet stonden allerlei heerlijkheden. Het was niet alleen ONT-ZET-TEND lekker, maar het zag er ook heel mooi uit. Iedereen heeft ervan gesmuld!

 Alle eer naar Marianne! Koek & IJ zal ongetwijfeld vaker in Mijdrecht en omstreken te vinden zijn :)

 Bedankt en een dikke kus,

Marten Mulder en Jacqueline Vergeest


BUURTAVOND IN DURGERDAM

Vrijdagavond 12 december organiseert KOEK&IJ LEKKERE PRAAT! in de dorpskerk te Durgerdam.

Een gezellig buffet met warme en koude hapjes, drankjes en natuurlijk praatjes met jong en oud. DE gelegenheid om in een ongedwongen sfeer eens gezellig bij te praten met je buurtgenoten!

Tafels met lekkere happen, Rob achter een barretje, een achtergrond muziekje en ook Winkeltje van Ons van onze Durgerdamse Mandy en haar vriend Jesse zal met een stalletje aanwezig zijn.

Prijs € 20,00 pp inclusief een welkomsdrankje 
(Kinderen tot 12 jaar € 10) 

Kerk open 18.00 uur, Buffet open 19.00 uur
Inschrijven via marianne@koekenij.nl


VERJAARDAGSFEEST THUIS BIJ DE JARIGE

Een woord over Koek&IJ, nou die maken mij heel blij! 

Blij omdat ik heerlijk kon genieten van mijn feest, 50 jaar en ik hoefde niets te doen. Marianne serveerde de hele avond de meeste heerlijke hapjes. 

Ik kon alles zo uit handen geven, heerlijk. Samen hadden we in overleg de hapjes uitgekozen en ze stond de hele avond klaar, de hapjes werden zo vers uit mijn keuken geserveerd aan de gasten. Ik heb alleen maar goede reacties gekregen. Marianne is een super goede gastvrouw en ze heeft een top cateringbedrijf, ze let op de kleinste details maar vooral alles wat ze maakt is gewoon super heerlijk, dus echt een aanrader. 

Dus iets te vieren bel KOEK&IJ!

Shirley Gras-Millenaar, Landsmeer


BRUILOFT FEEST OP DE TITAAN

Wij zijn op 23 augustus 2014 getrouwd aan boord van de Titaan. Het 6-gangen walking/dancing dinner was één van de hoogtepunten van onze fantastische bruiloftsdag. Alles was minstens zo lekker als tijdens de proefsessie en we hebben van onze gasten heel veel complimenten over het eten/menu gekregen.

Wat een superprestatie dat je dit voor 50 gasten voor elkaar hebt weten te spelen!

Veel dank nog.

Patrick en Petra van Raaphorst


SCHEEPSKOK OP 't WAPEN FAN FRYSLAN JUNI 2014

In juni heb ik weer een hele nieuwe en leuke ervaring opgedaan als kok op een groot zeilschip.

Ik mocht daar een hele week het ontbijt en iedere avond een internationaal 3 gangen diner verzorgen voor buitenlandse gasten die hun Sail en Bike vakantie vierde aan boord van het schip. De kokkels haalde ik samen met mijn scheepsmaten vers van het wad en werden dezelfde dag aan de gasten gepresenteerd.

De maaltijden met altijd verse producten werden bijzonder gewaardeerd. Het was echt een feestje om voor deze gasten te koken!

Marianne van Ruitenbeek, KOEK&IJ


HIGH TEA 2e PAASDAG 21 APRIL 2014

Lieve Marianne,

Wij hebben, samen met onze vrienden, op 2e paasdag genoten van een heerlijke paas-high-tea in het pittoreske kerkje van Durgerdam.

We werden vriendelijk verwelkomt met een glaasje prosecco en na een lekker soepje kwamen de kop&schotel-etagères op tafel met overheerlijke zoet en hartige lekkernijen. De scones met zelfgemaakte aardbei-rabarberjam en clotted cream waren mijn favoriet.

Tussendoor werden we nog verwend met allerlei lekkere kleine hapjes, die ook heerlijk smaakten met een glaasje wijn.

We hadden gelukkig nog een klein gaatje over voor een overheerlijk toetje.

Kortom, een heerlijke manier om Pasen te vieren!

Hans & Judith Slomp, Landsmeer


CONCERT MET ETEN IN ITALIAANSE SFEER, DORPSKERK DURGERDAM

Het was echt geweldig. En echt alles. De sfeer, het eten, de muziek, de hele entourage, gewoon alles! Nog bedankt voor het heerlijke eten!

Roos en Nico van der Meer, Polmone Turismo Verde


KERSTLUNCH, DORPSKERK DURGERDAM

De kerstlunch op durgerdam was een ware traktatie.
Enig om op deze wijze met dorpsgenoten de kersttijd in te luiden.
Het eten was mooi verzorgd en de bediening maakte het feest compleet.

Cees en Ineke de Graaf


WALKING DINNER, DE TITAAN

Culinaire verwennerij te Durgerdam!

Eenmaal aan boord van de Titaan werden we gelijk verrast met allerlei lekkere hapjes met een Italiaanse twist en een bijpassend drankje. Daarna  een verrassende combi van gerookte garnalen met bietentartaar, gevolgd door een heerlijke courgettesoep met creme fraiche en zalm. Het hoofdgerecht bestond uit kalfwangen gestoofd in een balsamico-portsaus. Allemaal even lekker! Tot slot nog enkele kaasjes en een heerlijke panna cotta met frambozen.

Een perfekte ambiance, lekkere drankjes, heerlijk eten en dat alles op een paar meter lopen van huis; voor herhaling vatbaar dus een zeer aanbevelingswaardig!

Roel & Ietje van Rein


BUURTMAALTIJD

Hoi Marianne,
Lekker was dat, de eendenbout met pruimenchutney.
We boffen met zo een goed kokende kok in ons dorp.
Hartelijke groet, 

Marijke van Dijk


PRIVATE DINING 7 PERSONEN

We hebben echt genoten van je kookkunst. Het was heerlijk en voldoende.

Lieve groet, Mary Koopmans


WALKING LUNCH, 25 JARIG HUWELIJKFEEST, WIJKGEBOUW SCHELLINGWOUDE 

Lieve Marianne en Rob en medewerkers.
Het was in een woord fantastisch , iedereen, vooral wij, hebben zo genoten van alle bijzondere hapjes en de goede verzorging wat van alles af straalde, het was in een woord geweldig!!
Veel dank voor alles, en ik hoop gauw weer iets te vieren te hebben.

Hartelijke groet,

Jan en Dini Cornelisse


KOK AAN HUIS, VERJAARDAGSFEEST

Een onvergetelijke 18 diner.

Voor mijn 18de verjaardag kreeg ik een surprise party met een geweldig diner te danken aan Marianne. Het eten was geweldig lekker, borden super mooi gedekt en een heerlijk rustige sfeer. Het begon met een voorgerecht met allemaal verschillende hapjes. Daarna een coquille in een echte schelp geserveerd, in een woord geweldig. Als hoofdgerecht kangoeroe biefstuk. Last but not least kregen we als dessert een panna cotta met framboosjes.

Niet alleen ik maar ook mijn 11 vriendinnen zeiden na afloop tegen mij dat het net leek of ze in een 3 sterren restaurant zaten.

Heel erg bedankt voor deze culinaire ervaring lieve Marianne

Marsha van Hattem

Koek&IJ_LIMONCELLO.png